Sivut

Kasvistoni 2016

Kukkani, perennat, kotona ja mökillä 2016,osa 1

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Rinneprojektia ja kukkia kukkivia



Kotona ennen lomalle lähtöä, ehti kukkaan vielä ruskolilja, jonka viime vuonna sain Juankoskelta ystävältäni. Se on lisääntyny mukavasti.



Mökillä olikin sit monta kukintaa vastassa.




Ihana miten tää idänkurjenpolvi on kylväytyny soralle, ja jaksaa vaan kukkia tässä. En oo raaskinu ottaa poois, kun on niin kaunis,




Alppiasterikin leviää tässä penkissä sopivasti. Kukkii pitkään.




Valkonen lilja, jonka nimi ei tuu taas mieleen, kukkii harvemmilla kukilla vuosi vuodelta. Onkohan epämukava kasvupaikka. Pitää tarkkailla. 




Rohtovirmajuuri kerää kaikenlaisia lentelijölitä, ja paljon.




Peittokurjenpolven oon jo kerran kaivanu pois tästä penkistä, mut aina siihen on joku osa jääny, kun se tykkää tulla takasin.




Akilleija.





 Ja tässä sen jälkeläinen. On kiva seurata mitä aina seuraavana vuonna tulee, kun antaa akilleijojen siementää vapaasti.



Timjami kukkii joka vuos komeesti. Sitä tulee käytettyy moniin ruokiin. On yks lempparimausteista.



Niin. Ostin siis tokan kerran NEILIKKARUUSUN keväällä. Näyttääks tää siltä. Ei näytä. Ja mikä ettei. Taimistolta sanottiin, et on paleltunu talvella se neilikkaruusun vartetus ja villiruusua pukkaa. Mut kun istutuin keväällä, ni eikö se sillon oo paleltunu siel taimistolla, ja ne on myyny mulle villiruusun. Oli miten oli, taidan luovuttaa neilikkaruusun suhteen. Tää saa jäädä tähän nyt.





Onhan tääkin kaunis.




Kanadan vuokko vielä, joita ei siis tullu kun muutama, vaik laitoin vaik kuinka paljon. No, viime talvi verotti monta lajia multa ja monilta muiltakin. Joku sipulikukka tossa kans kukkii.


Sit tän kesän projekti.


Mun mies oli ahkera ja voimaa täynnä, koska se kanto monta reikäkivisysteemiä tohon rinteeseen, ja vielä asetteli ja naputteli ne paikalleen. Mulle jäi mullan laitto koloihin, ja taimien valinta ja istutus. Ja kiipeily.


Aika jyrkkä on. Tossa oon jo vähän alottanu mullan laittoo. Pari kourallista koloon, ja siinä se.





Istutettu on verikurjenmiekkaa, neidonkurjenmiekkaa, neilikkaa, timjamia, mitä kaikkee muuta siin olikaan. Ens vuonna senkin sit näkee mitä tuli tehtyä. Vai valtaaks rikkaruohot tän. 





Tässä vielä loppuun mustasilmäsusannan kiipeilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti